Фермерите ще могат да проверяват броя на точките на европроектите си

Справката за статуса на проект, която кандидатите могат да извършват на страницата на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) – www.prsr.bg , вече ще включва и броя на точките, които е получил проекта от експертите, както и необходимия минимален брой точки. Информацията за обработването на проектите се актуализира всяка седмица и е поместена на адрес http://www.prsr.bg/proekti/index.html , съобщават още от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ).


Според нормативните изисквания при ограничен бюджет по дадена мярка от ПРСР, ДФЗ класира заявленията според броя на точките, които те получават във връзка с изпълнението на набор от критерии. Заявленията за подпомагане се одобряват в низходящ ред до размера на наличната финансова помощ.


Към настоящия момент бюджетът е ограничен по две от мерките. По Мярка 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" се разглеждат проекти, оценени с над 55 точки. По Мярка 321 "Основни услуги за икономиката и населението в селските райони" минималният брой точки е 60. Минималният брой точки е променлив и зависи от освобождаването на бюджет.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK