Европроектите вече ще се отчитат електронно

Бенфициентите по 7-те оперативни програми вече могат да отчитат проектите си по електронен път, т.е. те могат да подават онлайн своите междинни, годишни и окончателни доклади, както и съответните отчетни документи. Това ще е възможно благодарение на Модула за електронни услуги в Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН).


Електронното отчитане на проекти е основен компонент на Модула за електронни услуги в ИСУН, който започна да функционира през миналия месец с подаването на първото проектно предложение он-лайн. Благодарение на него се увеличава времето, с което кандидатите разполагат, както за подаване, така и за отчитане на проекти, тъй като не е необходимо да се съобразяват с работното време на администрацията, отчитат от Министерски съвет. Важно предимство на системата е, че спестява значителни разходи за отпечатване и копиране на множество документи. Освен това обработката на документи он-лайн съкращава сроковете за отчитане и така осигурява условия за по-бързото възстановяване на средства към бенефициентите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK