Metro отчита 8% спад на печалбата

Дълговата криза е повлияла върху продажбите на най-голямата верига за търговия на дребно в ГерманияЕвропейската дългова криза се отрази върху продажбите на тръговската верига Metro, предаде БТА. Германската компания обяви днес, че през втората половина на финансовата година печалбата й се е понижила с 8% заради дълговата криза и повишените цени.


Най-голямата верига за търговия на дребно в Германия посочи, че печалбата й преди облагане с данъци се е понижила до 306 млн. EUR през второто тримесечие. Продажбите същевременно са нараснали с 0.2%. Магазините на компанията в чужбина са увеличили продажбите си с 1.3% през първата половина на годината, но на германскя пазар продажбите са се свили с 1.7%. В  Азиатско-африканският регион те са отбелязали ръст от 14.3%. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK