"Еврика" за малките и средни предприятия

Министерският съвет ще предложи на Народното събрание да ратифицира Споразумението между правителството на България и Секретариата на инициативата "Еврика", съобщава БТА. Влизането в сила на документа ще даде възможност на предприятията ни да се възползват от възможностите, които се предоставят както от инициативата, така и от съвместната програма "Евростарс".


Съвместна програма е насочена към малките и средните предприятия, които провеждат научноизследователска и развойна дейност. Програмата подкрепя тези предприятия, които ще ръководят съвместни научно-изследователски или иновационни проекти в партньорство с друго малко и средно или голямо предприятие или изследователски организации от страна-членка на програмата.


"Евростарс" стимулира съвместни международни изследователски и иновационни проекти чрез облекчаване достъпа на предприятията до финансиране при разработване на нови продукти, технологии и услуги. Програмата ще се администрира от Секретариата на "Еврика" в Брюксел. От българска страна финансирането ще идва по линия на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Необходимите за това средства са предвидени в Националния иновационен фонд.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK