БНТ очаква да получи допълнителна субсидия от 950 000 лв.

На утрешното редовно заседание се очаква правителството да реши да предостави на Българската национална телевизия  допълнителна субсидия за 2011 г. в размер на 950 000 лв. Това съобщи пресслужбата на кабинета. Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на  разходите по централния бюджет. Близо половината  450 000 лв. са предвидени за доставка на интегрирана система (хардуер и софтуер) за въвеждане на съвременни технологични решения за визуализиране на изборните резултати в реално време.


За финансово обезпечаване на старта на програмата "БНТ региони" се предвиждат останалите 500 000 лв. Със сумата ще бъде дадено начало на програма за София и обединяване на програмите  на регионалните телевизионни центрове, както и за заплащане на авторски и сродни права за излъчване на рубрики, игрални и  документални филми, за студийно оборудване и снимачна техника.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK