Новата сграда на Втора английска гимназия струва почти 3 млн. лв.

Средствата за изграждането й са осигурени от Столична община. В момента се извършват ремонти в 19 училищни и 37 сгради на детски градини, заяви кметът Йорданка ФандъковаПочти 3 млн. лв. са инвестирани в строителството на нова училищна сграда в кв. "Стрелбище", в която ще се помещава Втора английска гимназия.  Договорът за строителството е сключен след проведена обществена поръчка с фирма "БГ Конструкшън". Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери хода на строителството на новата сграда.


Строителството на сградата е започнало през 1983 г., но е спряно през 1994 г. Работата по актуализирания проект е започнала през 2010 г.  със средства от бюджета на Столична община.


Втора английска гимназия ще се помещава на терен от 10.4 дка. В сградата ще има общо 22 учебни стаи, библиотека, актова зала, зала за театър, три зали за неформално общуване и зала за хранене, спортна зала. Плановете са до 20 август да бъде завършен дворът на училището, където ще има тенис-корт и игрища за баскетбол и волейбол. Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че в момента се извършват ремонти в 19 училищни и 37 сгради на детски градини. Дейностите, които се извършват там са главно за повишаване на енергийната ефективност. Други девет училищни сгради ще се ремонтират през началото на следващата година, като кметът посочи, че ремонтите ще се извършват заедно с учебния процес по желание и настояване на директорите на училищата, на които е било предложено те да се отложат до следващата лятна ваканция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK