ЕК е одобрила държавна помощ за директни плащания на суровини и храни от животински произход

ЕК е одобрила  държавна помощта за  "Инвестиции за изграждане на търговски помещения и закупуване на търговско оборудване за земеделски производители, осъществяващи директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход", се казва в прессъобщение на МЗХ.


Помощта е предназначена за земеделски производители, които произвеждат качествена продукция и имат нужда от финансов ресурс при обезпечаването на дейността по директни доставки до крайните потребители. Субсидията  се предоставя за покриване на част от разходите за инвестицията. Самите инвестиции се реализират  с лични средства или кредит от ДФ"Земеделие" с референтен лихвен процент, определен от ЕК. Един бенефициент може да получи максимално 50% от приемливите разходи за инвестиции.  

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK