МВР ще получи 4 млн. лв. за изборите

Правителството прие план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите две в едно - за президент и кметове. Изборите, които са насрочени за 23 октомври, ще струват на бюджета 35 млн. лв, съобщиха от правителствената информационна служба. Най-много пари ще отидат за възнагражденията на членовете на общинските и секционните избирателни комисии - 18.5 млн. лв. ЦИК ще получи 1 млн. лв. Обработката на данните от гласуването и издаването на бюлетин ще струва на бюджета 2 млн. лв. Логистичното осигуряване на изборния процес ще струва  6.896 млн. лв.


Правителството още реши да даде заради изборите 4 млн. лв. на МВР, 800 хил. лв. на МРРБ, 500 хил. лв. за министерството на външните работи, 80 хил. лв. за министерството на отбраната, 14 хил. за МОМН и 150 хил. лв. - за Сметната палата.


С тези пари ще се финансира подготовката и отпечатването на избирателните списъци, осигуряване гласуването в чужбина, в т. ч. и на българските военни контингенти на мисии, охранителните мероприятия на МВР, организирането на изборни места в държавните училища и т. н.За разходите по провеждането и отразяването на изборите на БНТ, БНР и БТА са отделени съответно 500 хил. лв., 200 хил. лв. и 160 хил. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK