Сделката за продажбата на 34.5% от в. "Стандарт" е финализирана

Сделката за продажба на 34.5% от в. "Стандарт" вече е финализирана. Официално купувач е компанията "ГМ Прес". Според източници на Агенция КРОСС обаче реалните нови собственици са Делян Пеевски и председателят на Надзорния съвет на Корпоративна банка Цветан Василев. Пред КРОСС собственикът на "Стандарт" Тодор Батков казва: "Сделката днес приключи и купувачът е фирма "ГМ Прес", където има съвсем други съдружници и съвсем други лица в борда".


Както в. "Пари" вече писа Тодор Батков, който бе едноличен собственик на "Стандарт Нюз", издател на вестник "Стандарт", е продал 34.5 % от акциите на дружеството на "ГМ Прес". По данните в Търговския регистър зад фирмата стоят трима души. Президентът на волейболния клуб на ЦСКА Георги Георгиев, който е и собственик на над 10 фирми с различен предмет на дейност и Кирил Захариев, който участва в управлението на дружества, свързани с групата около "Винпром Пещера" държат по 40%. Останалите са на Галина Пеева. Дружеството е вписано в Търговския регистър в началото на април тази година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK