Агенция "Митници" е обжалвала определенията на Софийския административен съд

Според митниците съдът неправилно е приел, че рафинерията в Бургас е доказала вида и размера на претендираните вредиАгенция "Митници" е депозирала в Административен съд - София-град, жалби срещу двете определения на съда от началото на седмицата. Това съобщиха тази сутрин от митниците. С определенията Софийският административен съд спя решенията за предварително изпълнение, издадени от Ваньо Танов за отнемане лицензите на "Лукойл Нефтохим" за управление на данъчни складове "Нефтохим Бургас" и пристанище "Росенец".


Според агенция "Митници", правораздавателният орган неправилно е приел, че предприятието "Лукойл Нефтохим Бургас" е доказало вида и размера на претендираните вреди, както и вероятността за тяхното настъпване. Съдът обяви, че ако рафинерията не работи до приключване на делата по същество между Агенцията и "Лукойл Нефтохим", заводът ще претърпи значителни вреди. Агенция "Митници" смята, че е нарушен принципът на равенство на страните и не е предоставена равна процесуална възможност за защита.


Според митниците не са обсъдени аргументите на агенцията във възражението по жалбата, а съдът не е взел предвид, че актът на шефа на Агенция "Митници" подлежи на предварително изпълнение по Закона за акцизите и данъчните складове. Съдът игнорира и обстоятелството, че "Лукойл Нефтохим"  е имало достатъчно време да подготви дейността си за работа при условия, изключващи прилагането на режим "отложено плащане на акциз", се казва в съобщението на Агенция "Митници".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK