Какво е поведението на британците в чужбина?

Общо 5700 британските граждани са били арестувани в чужбина в рамките на периода от 1 април 2010 г. до 31 март 2011 г.  Броят на арестите като цяло е намалял с 10%, а само на тези свързани с наркотици се свиват с близо 20%. Това са само част от статистиките включени в публикувания днес доклад „Поведението на британците в чужбина”, издаден от Министерството на външните работи.


 
Коментар


„Ние работим усилено, за да предупредим британските граждани за последствията от нарушаването на закона, така че наистина е окуражаващо да видим, че общият брой на арестите намалява”, коментира отговарящият за Европа министър Дейвид Лидингтън. Той обръща внимание на това, че британското външно министерство не може да изведе от затвора обвинените в престъпления, но работи усилено, за да осигури сигурност и справедлив процес за британците в чужбина.
Медицински грижи


Част от проучването е свързана и с броя на хоспитализираните биртанци в чужбина, които в рамките на изследвания период са били 3752. Това е повече в сравнение с предходната година, въпреки спада на хората, които са пътували зад граница, отчитат експертите. Британското външно министерство посочва, че медицинските грижи в чужбина може да бъдат доста скъпи и затова е много важно да се сключи предварителна медицинска застраховка.


Британците в България


Търсенето на консулски услуги от посолството на Великобритания в София остава силно, показват данните в доклада. Една от причините за това е, че страната е сравнително популярна туристическа дестианция както през лятото, така и през зимата. От статистиката за страната става ясно, че броят на арестите се увеличава на годишна база, като за изследвания период те са били 14 спрямо 9 година по-рано. Оказва се и че британците все още продължават да губят паспортите си, което им създава значителни затруднения и им коства не малко разходи. Към края на март е имало 45 случая с откраднати или изгубени паспорти от британски граждани, докато миналата година техният брой е бил 40. В доклада се посочва, че от посолството са доволни от сътрудничеството си с българските власти, но все още има нужда от подобряване на процеса за обявяване и разрешаване на казуси свързани с откраднато имущество или други престъпления. Оттам отбелязват, че е от изключителна важност купувачите да получат подходящ независим правен съвет преди да си купят имущество в страната.


Какво се случва на британците по света само за един ден?


От британското Министерство на външните работи са подходили и малко по-нестандартно с промотирането на резултатите от доклада. От институцията са публикували клип в YouTube, който показва колко и какви инциденти се случват на гражданите на Кралството само за един ден ( http://www.youtube.com/watch?v=nbO-k0zJkqE&feature=player_embedded ). Денят е 27 юни, а случаите са били общо 3952 показва статистиката. Само в България на същия ден посолството е получило обаждания за 1 смъртен случай, 1 случай на липсващо лице, 2-ма британски граждани в болница, 1 съобщение за арест, 3 спора във връзка с недвижими имоти, 1 във връзка с женитба в България, 2 за национални услуги, 1 за получаване на документ за пътуване по спешност (Emergency Travel Document) и 8 за паспорти, визи и пътуване във Великобритания.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK