Kraft Foods се разделя на две

Бизнесът със закуски ще се отдели от този с хранителни стокиКомпанията за производство на храни  Kraft Foods Inc. обяви, че ще се раздели на две публични дружества. Едното от тях  ще се занимава за международния бизнес със закуски, а другото – за бизнеса с хранителни стоки в Северна Америка. Компанията обяви, че ще разпредели бизнеса си с хранителни стоки в Америка между акционери.


Очаква се, че отделеният бизнес с храни ще донесе годишни приходи от около 16 млрд. USD. Той ще включва напитки, сирене, бързи ястия и марки като кафе Maxwell House и десертчета Jell-O .


Международната компания за закуски ще се състои от своите бизнес единици в Европа, развиващите се пазари, закуските Северна Америка и сладкарския бизнес.  Kraft е последната от редицата компании, разделили бизнеса си на две отделни единици. Преди тях разделение направиха и Fortune Brands, Motorola , Sara Lee and ITT. Kraft Foods, която има годишни продажби на стойност 32 млрд. USD, ще произвежда марки като бисквитите Oreo и Cadbury. Kraft цели да финализира решението си в края на 2012 г., обявиха от компанията в изявление.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK