Обама превърна 50-годишния си юбилей в кампания за набиране на средства

Републиканци и демократи имат големи различия по отношение на икономическата политика и затова президентските избори през ноември 2012 г. вероятно ще са по-важни от предишните. Това заяви президентът на САЩ Барак Обама по време на празненство вчера вечерта по повод на днешния му 50-ти рожден ден. Всъщност тържеството бе превърнато в кампания за набиране на средства за кампанията догодина. Американският президент обяви пред гостите си, че след като дебата за дълга е зад гърба му, сега фокуса на работата ще бъде преместен върху стимулиране на заетостта.


Обама също така заяви, че икономическата ситуация, която е наследил от предишния президент Джордж Буш се е оказала по-лоша, отколкото той и екипа му са предполагали. "Знаем, че имаме още много работа за вършене относно икономиката. Надявам се, че можем да избегнем подобни "самонаранявания" каквито наблюдавахме последните седмици, защото нямаме време за подобни партизански игри", заяви Обама.


Американският президент е роден на 4 август в Хавай. Част от празненствата за юбилея му днес бе е обяда, на който Обама покани  икономическите си съветници. Световните агенции отбелзват, че той ги е поканил в обикновена закусвалня от веригата Good Stuff Eatery, където са изнаенадали с присъствието си и персонала, и посетителите на заведението. Следобед екипа му ще присъства на прием в Белия дом, а вечерта рожденикът ще празнува със семейството си и свои близки.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK