Борисовата градина ще бъде осветена

Общината разработва проект за реконструкция на главната алея и няколко от страничнитеОбщината работи върху проекта за реконструкция на централната алея на Борисовата градина, предаде БТА. Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че проектирането на осветлението на централната алея вече е възложено, като осветени ще бъдат и няколко от страничните алеи към бул. "Драган Цанков" и на пешеходния подлез под бул. "П. К. Яворов".


Фандъкова каза и че на няколко места в парка ще бъдат монтирани видеокамери за наблюдение на територията вътре. В момента протича проверка на преместваемите обекти в градината. След нея ще бъде изготвена схема на преместваемите обекти в Борисовата, подобно да другите паркове. Кметът посочи, че в договорите ще се включва и поддържането на околните площи, включително общинските чешми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK