Полицаят, разкрил практиката на МВР да не спира коли на спонсори, е напуснал след натиск

След 20 години работа в МВР полицаят, който разкри преди време информацията за неофициалните списъци с модели и номера на коли, които служители на КАТ не трябва да спират за проверка, е напуснал след натиск, стана ясно днес след репортаж на bTV.


Константин Иванов вече не работи в дирекция "Престъпления по пътищата". Вече бившият служител на МВР коментира, че никога не се е крил, че ще разкрие случая със списъците. Той е човекът, който разказва на комисията, проверяваща случая, откъде, как, кога и защо е получил списък с колите на спонсори на полицията. "Има сериозно засегнати обществени интереси и като служител на МВР основната ми функция е да защитавам тези обществени интереси. Аз не забравям откъде идва моята заплата. Заплатата идва от българските граждани. Това, което съм свършил, смятам, че ми е задължение по служба", коментира Иванов. От 150 разпитвани полицая, само Иванов и негов колега потвърждават информацията.


В момента Константин Иванов е без работа. Казва, че не е имал особен избор, защото след репортажа, които bTV прави, е бил подложен на натиск. Срещу него са образувани 5 дисциплинарни производства, след като става ясно, че той е човекът, извадил на показ даренията в МВР. До този момент от пресцентъра на МВР мълчат по въпроса колко и какви са сигналите срещу полицая, съобщават от bTV.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK