Британците са "пристрастени" към смартфоните

Голяма част британците и най-вече тийнейджърите са "пристрастени" към смартфоните си, показва проучване на британския телекомуникационен регулатор Ofcom. Според данните в него 1/4 от възрастните и почти половината от тинейджърите във Великобритания имат смартфони, като 60% от тях са били купени през последните дванадесет месеца. В същото време 37% от възрастните и 60% от младежите се самоопределят като "силно пристрастени" към тях.


Проучването засяга и други области, като размиването на границата между работното и социалното време, както и пропастта между поколенията. Любопитно е, че пропастта между поколенията по отношение на новите технологии и посещаването на социални мрежи се смалява. Тинейджърите са по-склонни да купуват приложения от магазините за съответната платформа (38%) отколкото по-възрастните (25%). Въпреки, че обикновено се смята, че социалните мрежи са посещавани само от младежи, почти половината (48%) от възрастните също имат профил в някоя мрежа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK