"Райфайзен лизинг" отпуска 20 млн. EUR на малки и средни фирми

Банката за развитие към Съвета на Европа е отпуснала 20 млн. EUR на "Райфайзен лизинг", съобщиха от българската финансова институция. Тази кредитна линия е преназначена за финансиране на малки и средни прдеприятия и по конкретно за покупката на машини и оборудване, ИТ технологии и други.


Само преди два месеца в средата на май "Райфайзен лизинг" получи и 20 млн. EUR заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Това финансиране обаче за разлика от предоставеното от Банката за развитие към Съвета на Европа е предназначено за капиталови инвестиции с цел разширяване на бизнеса на малки и средни предприятия. С тези лизингови схеми банката ще подкрепи българския бизнес, така че да бъдат създадени нови работни места. През миналата година именно по-малките и средни фирми бяха тези, които просрочваха или дори спираха да обслужват лизинговите си задължения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK