Апартаментите в "Слънчев бряг" поевтиняха наполовина

Офертните цени на апартаментите в най-големия морски курорт в България "Слънчев бряг" са намалели наполовина от пика през 2008 г. Това показва анализ на компанията за недвижими имоти "Бългериан пропертис". Спадът при реално сключените сделки е малко по-висок - 54%. "През последните месеци се наблюдава тенденция на ценова стабилизация и ръст в обема на сделките с апартаменти в "Слънчев бряг", което говори, че местният пазарът е достигнал до равновесие при сегашните пазарни и икономически условия", коментира Полина Стойкова, оперативен директор на "Бългериан пропертис".


През изтеклите 7 месеца от 2011 г. апартаментите в "Слънчев бряг" се предлагат на средна цена от 768 EUR на кв. м. Средната офертна цена за апартамент е 53 000 EUR. За сравнение, на база реално сключени сделки, цените на апартаментите в "Слънчев бряг" са 515 EUR на кв. м и 34 900 EUR за закупен апартамент. Това показва, че все още има разлика в офертните и цените на реално сключените сделки, но също така и че покупки на апартаменти в "Слънчев бряг" се осъществяват предимно в най-ниския ценови клас, докато предлагане има в разнообразни ценови категории между 400 и 1000 EUR на кв. м, твърдят от "Бългериан пропертис". От агенцията за имоти казват, че курортът има водеща роля на пазара на ваканционни имоти, а 95% от сделките са с руски купувачи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK