ЧЕЗ ще инвестира 2.3 млн. лв. през август в електроенергийна инфраструктура

Законът за управление на отпадъците е довел до спад на посегателствата върху енергийните съоражения на компанията, съобщават от компаниятаПрез август електроразпределителното дружество ЧЕЗ, обслужващо клиентите в Западна България ще инвестира 2.3 млн. лв. в рехабилитация, обновяване и развитие на електроенергийната инфраструктура. От тази сума 1.4 млн. лв. ще отидат за дейности по електроразпределителната мрежа на София, съобщават от компанията. ЧЕЗ предвижда да вложи 323 хил. лв.за присъединяване на нови обекти в София.


"Измененията в Закона за управление на отпадъците вече дават резултати – отчитаме спад на посегателствата въхру енергийние ни съоръжения", коментира регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал. По думите му принудителните инвестиции за покриване на щетите от кражби и посегателства на енергийни съоръжения все още представляват сериозна част от разходите, които дружеството прави. От началото на 2008 г. до момента, чешкото електроразпределително дружество е инвестирало над 21 млн. лв. за възстановяване на щетите от кражби и посегателства на енергийни съоръжения. Само за 2010 г. компанията е инвестирала приблизително 10 млн. лв., или 14% от общия средногодишен размер на одобрените инвестиции, за предотвратяване на последствията от подобни престъпни деяния, съобщават от ЧЕЗ. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK