Дянков: От случая с "Лукойл" спечелиха всички

От случая с "Лукойл" всички са печелещи, заяви заместник-министър председателят Симеон Дянков при първата копка от ремонта на пътя Ямбол-Елхово, цитиран от БТА. Според него първо печели държавата, защото показа, че трябва да се изпълняват законите. Печели и целият бранш, след като стана ясно, че и най-големите фирми вече ще си плащат данъците, тъй като законът е за всички, коментира още Дянков.


Финансовият министър каза, че намаляването на ДДС в случаите, когато стока или услуга се плаща с карта, все още е идея, от която вероятно ще се възползват много фирми, а държавата ще събира повече данъци. Тя може да се осъществи още през следващата бюджетна година, смята финансовият министър.


"Проектът за заблатените участъци по лот 4 на автомагистрала "Тракия" е готов, очаква се одобрение от управляващия орган по Оперативната програма "Транспорт", след което ще обявим обществена поръчка за укрепване на тази зони. Надяваме се на ниски пазарни цени и кратки срокове, за да не се забави строителството на магистралата", каза министър Росен Плевнелиев.
Дянков и Плевнелиев дадоха началото на ремонтни дейности на Път I-7, в участъка между с. Окоп и Елхово с дължина 15.7 км. Изпълнителят на обекта - ДЗЗД "Дианополис", ще приложи нов за страната метод на работа, наречен "студено рециклиране". Ремонтът включва също монтаж на нова предпазна ограда, нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. Стойността на строителните дейности е 7 млн. лв., осигурени от републиканския бюджет за приоритетни инфраструктурни обекти.


По-късно двамата откриха комплексен социален център, разположен в сградата на бивше начално училище. В него са настанени дневен център за деца с увреждания, център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни, както и защитени жилища от семеен тип.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK