Агенцията за приватизация продава 35.78% от "Арсенал" АД

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви днес конкурс на един етап за продажбата на 769 180 акции, които са 35.78% от капитала на "Арсенал" АД. Конкурсната документация е с цена от 3000 лв. и може да бъде закупена в срок от 15 дни от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник" (ДВ). Информационният меморандум струва 7000 лв. и ще бъде предоставен на лица, закупили конкурсна документация.


Кандидатите трябва да отговарят на няколко предварителни квалификационни изисквания. Така например например кандидатът трябва да е валидно съществуващо юридически лице, което произвежда оръжия или други подобни боеприпаси или ги реализира. Размерът на приходите от дейностите за последната финансова година, съгласно одитирания отчет трябва да е минимум 40 млн. лв. Капиталът също трябва да не е по-малко от 40 млн. EUR. Кандидатите трябва да са получили разрешение за достъп до информация с ниво на класификация "Секретно" или удостоверение за сигурност или потвърждение, съгласно Закона за защита на класифицираната информация.


За участие се внася депозит в размер на 3 млн. лв., което трябва да се направи в срок до 15:00 ч. на 120-тия ден от датата на обнародване в ДВ. Не се допускат офшорни компании, консорциуми, дружества в ликвидация, обявени в несъстоятелност, осъдени за банкрут и др.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK