Вагит Алекперов лично обещал на Борисов, че "Лукойл" ще има измервателни уреди до началото на декември

Президентът на руския "Лукойл" се е извинил за забавеното изпълнение на закона и е уверил, че до края на септември ще постави уреди за 1 млрд. лв. До началото на декември "Лукойл Нехтохим" ще постави измервателни уреди, съгласно Наредба 3 към Закона за акцизите и данъчните складове. Това е станало ясно след разговор по телефона, проведен между премиера Бойко Борисов и президента на "Лукойл" Вагит Алекперов вчера. Борисов коментира в ефира на Нова телевизия, че разговорът е протекъл в присъствието на финансовия министър Симеон Дянков и колегата му отговарящ за икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.


"Той човекът се извини за това, което са ни причинили с всичките тези забавяния. Увери, че в края на септември инвестицията за около 1 млрд. лв. ще бъде направена и най-късно дo декември ще могат да сложат измервателните уреди", каза премиерът. "Ние имаме един план и той се състои в това - борбата със сивата икономика и с контрабандата на гориво изисква всички да имат необходимите измервателни уреди, да е свързано това с НАП и митниците", коментира ситуацията с отнетия лиценз на бургаската рафинерия Бойко Борисов. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK