Русия предлага споразумението за  "Белене" да се удължи до 1 декември

Атомстройекспорт" е изпратил на НЕК проект на поредно 14-то допълнение към основния договор за удължаване срока на неговото действиеПредложение за удължаване срока на действие на Договора за изграждане на АЕЦ "Белене" до 1 декември 2011 г. е било изпратено от "Атомстройекспорт" (АСЕ) до НЕК. Изпълнителят на проекта АЕЦ "Белене" е изпратил до основния акционер в бъдещата атомна централа НЕК, проект на Допълнение 14 към основния договор от 29.11.2006 г. за удължаване на срока на неговото действие до 1 декември.


От АСЕ съобщават, че проектът на допълнението е подготвен в съответствие с Пътната карта за неотложните меки за реализацията на проекта АЕЦ "Белене". В отговор изпълнителният директор на НЕК Михаил Андонов е уверил, че проектът на документа ще бъде анализиран и предаден за съгласуване на финансовия консултант на проекта – британската банка  HSBC, Българския енергиен холдинг и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България. Предложенията на възложителя по съдържанието на Допълнението трябва да бъдат върнати обратно на компанията-изпълнител до 15 август 2011 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK