Фалшива покана за пресконференция на Цветанов

Фалшив и-меил от непознат адрес с покана за пресконференция с присъствието на Цветан Цветанов, Бойко Борисов и американският посланик Джеймс Уорлик бе разпространен до медиите днес. В него се казва, че  на пресконференцията ще бъде обявен списъкът с дарители на МВР заедно с всички данни и подробности по тях. От пресцентъра на МВР обаче отрекоха за такава пресконференция.


Днес стана ясно, че вътрешният министър Цветанов е обещал даренията за МВР от фирми и физически лица да спрат от първи септември, като заповедта ще бъде разписана от него на 15 август.


Същевременно обаче списъкът с дарителите няма да стане публичен преди средата на октомври. На пресконференция във вторник зам.-министърът на МВР Димитър Георгиев обясни, че министерството се нуждаело от това време, за да събере и дигитализира информацията и да я качи на сървър. Списъкът пък вероятно няма да е пълен, защото, по думите му, дарителите имали право по закон да поискат да останат анонимни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK