Китайците вече са готови с фалшификат на iPhone 5

Още преди официалната премиера на най-новата версия на iPhone през септември, Китай вече е готов с неговия фалшификат – "hiPhone 5", съобщава Reuters. Китайската реплика е базирана на снимки на новия модел на Apple, които изтекоха в интернет.


Цената на устройството, което се продава през платформата за електронна търговия Taobao, собственост на Alibaba Group, е само 31 USD. Има и по-луксозен вариант на за над 120 USD, като според търговците по-скъпата версия има и "по-оригинален" вид. Смартфонът изглежда по-тънък и ъглите му са по-малко заоблени в сравнение с iPhone 4. Той е изключително лек и е почти като пластмасова играчка (както всъщност и повечето пиратски мобилни телефони). Всъщност ниската цена на фалшификатите е единственото им предимство. От тях не трябва да се очаква много високо качество, нито на софтуера, нито на хардуера. Обикновено снимките направени с камера на фалшификат са размазани.


Западните правителства нееднократно са критикували Китай заради нарушаването на интелектуалните права. Факт е, че фалшификати на различни стоки – от часовници, чанти и компютри Made in China могат да бъдат намерени във всяка държава. А вече има случаи на фалшифициране не само на стоки, но и на цели магазини.Преди месец се появи информация, че в Китай има фалшив Apple магазин, който продава копия на продукти на компанията. Разкрит бе и магазин в югозападната част на Китай, който е точно копие на шведския IKEA .


Въпреки фалшификатите, от Apple продължават да отчитат все по-добри резултати. Само за последното тримесечие компанията е продала 20.34 млн. бройки iPhone.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK