СЕО-та купуват акции, възползват се от срива на борсите

Директори на компании, които са част от индекса на Standard & Poor's 500 купиха рекорден брой акции от 9 март 2009 г. насам, когато кредитната криза беше в разгара си. Сега цените на акциите паднаха с 25% под средното ниво за 50 години, предаде Bloomberg.


66 служители илл т. нар. инсайдъри от 50 публични щатски компании са купили акции в периода от 3 август до 9 август, което е рекорд от март 2009 г. Тогава бенчмарк индекса на американските акции достигна 12-годишен минимум, според данни на Bloomberg. Изпълнителният директор на Morgan Stanley Джеймс Горман например заедно с още двама директори от финансовата институция са закупили 175 000 акции от банката.


Почти 3 трлн. USD са били заличени от стойността на акциите през последните 3 седмици, което е знак, че икономиката се забавя. Някои анализатори смятат, че голямото купуване на акции на от служителите на дадена компания се дължи на очаквания, че те ще поскъпват, защото директорите имат най-добрата информация за перспективите. "Никой не познава една компания по-добре от хората, които я управляват. Добър е знакът, че купуват от собствените си компании ", коментират чужди анализатори пред Bloomberg.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK