News Corp. отчете 22% спад в печалбата заради продажбата на MySpace

Мърдок посочи като свой заместник не сина си Джеймс, а главния оперативен директор Чейс КариМедийният гигант News Corporation отчете 22% спад в печалбата си за второто тримесечие, заради продажбата на социалната мрежа MySpace, предават световните агенции. Компанията, която наскоро бе замесена в скандал с подслушване на телефони във Великобритания, отбелязва нетна печалба в размер на 683 млн. USD за трите месеца от април до юни, а година по-рано този финансов резултат бе 875 млн. USD. News Corp. продаде MySpace през юни за 35 млн. USD. Сделката за социалната мрежа се оказа изключително неизгодна за медийната компания, тъй като през 2005 г. цената, която тя плати за нея бе 580 млн. USD.


Мърдок призна, че скорошният скандал с телефонните подслушвания и подкупи на полицаи, който доведе и до закриването на седмичният таблоид News of the World, е създал сериозни проблеми за групата. Все пак от компанията отчитат 11% ръст на приходите до 9 млрд. USD.  "Ние действаме решително по въпроса и ще направим каквото е необходимо, за да предотвратим нещо подобно да се случи и в бъдеще", коментира Мърдок. Междувременно броят на арестите във връзка с със скандала около подслушването достигна 12.


Медийният магнат за пръв път коментира публично и това, че неговият наследник на поста главен изпълнителен директор на News Corp. няма да е синът му Джеймс, а Чейс Кари – главен оперативен директор в компанията. "Чейс е мой партньор и ако нещо се случи с мен аз съм сигурен, че той ще реагира веднага", коментира Мърдок пред Reuters. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK