Радикално развитие щяло да има по въпроса с даренията за МВР в понеделник

В началото на следващата седмица ще има радикално развитие по въпроса с даренията, обяви Веселин Вучков, зам.-министър на вътрешните работи. Това ще стане в понеделник, когато приключва отпуската на министър Цветан Цветанов. Самият Цветанов вчера заяви пред в. "Труд", че ще разпише заповедта за ограничаване на даренията на 15 август.


"Тази практика наистина крие много морални дефицити", коментира Веселин Вучков и добави, че при даренията от частни юридически лица, никой не може да гарантира, че едно евентуално разследване ще бъде напълно безпристрастно. В същото време обаче според него някои видове дарения ще бъдат запазени, макар и с ограничения.


По думите му на общините вероятно ще се позволи да стимулират районните управления с горива, но ще бъде разписано, че те ще са конкретно за извършване на патрулни обходи. "Ще има още няколко подобни изключения. Например държавната фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ) дарява специфично оборудване за границите ни по изискванията на Шенген, и от което не е добре да се лишаваме", обясни Вучков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK