Нюйоркската борса затвори с ръст на основните индекси

Положителните данни за продажбите на дребно поуспокоиха инвеститоритеС ръст на основните индекси приключи вчерашната търговия на Нюйоркската фондова борса на фона на огласените от министерство на търговията на САЩ положителни данни за обема на продажбите на дребно и известното успокоение на инвеститорите за перспективите за развитие на американската икономика, предаде агенция ИТАР-ТАСС.


Водещият показател за активността на бизнеса в САЩ - промишленият индекс Dow Jones - се повиши със 107.74 пункта (0.97%) до 11 251.05 пункта. Индексът S&P 500, който обхваща 500-те най-големи компания на американския пазар, се покачи с 4.43 пункта (0.38%) до 1177.07 пункта. Високотехнологичният индекс Nasdaq регистрира увеличение с 13.36 пункта (0.54%) до 2506.04 пункта.


Цената на петрола в Ню Йорк се понижи. Сделките за лек суров петрол с доставка през септември се сключваха при цена от 85.38 USD за барел, което е с 0.34 USD по-малко от равнището, регистрирано в четвъртък. Цените на златото продължиха да падат втори пореден ден, тъй като инвеститорите отново влагат средства във високорискови ценни книжа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK