Собственикът на Saab пуска 4 милиона акции

Продажбата е част от мерките на Swedish Automobile за подобряване на финансовото състояние на автомобилната компанияШведската компания Swedish Automobile (Swan), собственик на Saab, обяви че ще издаде 4 млн. акции. Те ще бъдат купени от инвестиционната компания GEM Global Yield Fund Limited и ще осигурят на Saab близо 4.1 млн. EUR по текущи котировки, съобщава Associated Press. Мерките са част от капиталов механизъм за 150 млн. EUR, чрез който компанията се опитва да преодолее кризисното състояние на автомобилопроизводителя.


Последните няколко месеца Saab среща сериозни трудности да изплаща заплати на служителите си, а производството в централния завод на  компанията е спряно от април насам. Компанията продължава да води преговори с различни компании, за да си осигури бъдещо финансирание, което да изведе Saab от няколкомесечния застой.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK