Алексей Петров и бивш военен аташе се кандидатират за президентските избори

Във Велико Търново официално бяха издигнати кандидатурите на Алексей Петров и Николай Георгиев за президент и вицепрезидент. Зад тандема стои инициативен комитет "Единение и екипност", както и граждански сдружения, съобщава БНР. В инициативния комитет е и Душана Здравкова, която до днес бе спрягана за вицепрезидент. За председател на инициативния комитет бе избрана Айрет Гюрова - юрист от София, а за председател на предизборния щаб  - Цончо Колев, който е бивш треньор по бойни изкуства на Алексей Петров.


Николай Георгиев е бивш военен аташе в посолството на България в Париж за периода от 2004 до 2007 г. В началото на юли Алексей Петров обяви, че ще излезе на изборите заедно с Душана Здравкова. Впоследствие тя отрече информацията. В края на миналия месец двамата представиха Харта за гражданско управление със седем основни принципа за промяна на държавното устройство.


Идеята на новия тандем  е да бъде алтернатива на партиите на прехода, коментира в интервю за предаването "Преди всички" Николай Георгиев. За нас изборите са възможност за представяне на алтернативни идеи, коменртира той. Той коментира и че не е нормално толкова късно да бъдат обявявани кандидатурите на някои партии за президентските избори.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK