СЕМ отложи лицензирането на телевизията на "Атака"

Съветът за електронни медии (СЕМ) отложи издаването на лицензия на телевизията на партия "Атака". Това стана ясно днес след редовно заседание на СЕМ. Аргументът е неясно финансиране.


Телевизията, която ще носи името "Алфа ТВ" не е предоставила на съвета доказателства за финансови възможности, липсва и финансов план към програмния проект. Затова СЕМ отлага решението си като дава 7-дневен срок на телевизията да набави липсващите документи. "Алфа ТВ" би могла да се финансира от членския внос на партията, защото устава го позволява. В такъв случай обаче според разпоредбите на Закона за политическите партии тя няма право да си набавя допълнителни приходи от реклама и спонсорството. Тоест "Атака" трябва да се откаже от рекламата, ако иска да получи лиценз.


"Алфа ТВ" кандидатства за обществен оператор с информационен и образователен профил. Тя още кандидатства за национално покритие с 24-часово излъчване. Това е записано в документите, които собствениците са подали до СЕМ. Според тях телевизията би трябвало да се разпространява по кабел и сателит, а не по интернет както твърди лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров.


Повече по темата четете в хартиеното издание на в. "Пари"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK