"Автентичен" договор открит в съдебната битка за Facebook

Претендентът за половината от социалната мрежа Пол Селия се е опитал да скрие доказателства, намерени при анализ на компютъра муОт Facebook заявиха, че са намерили "автентичен" договор между техния главен изпълнителен директор Марк Цукърбърг и Пол Селия, бизнесмен от Ню Йорк, който твърди, че притежава половината от социалната мрежа. Документът, който не споменава Facebook, е бил открит в компютъра на Селия и датира от 2003 г. Той се отнася само до StreetFax, компания, която Селия се опитва да стартира по това време. Ако съдът признае документа за истински, това ще бъде краят на претенциите на Селия към Facebook, който по последни данни достига пазарна оценка от 69.2 млрд. USD.


В заведен миналата година съдебен иск Селия твърди, че Цукърбърг се е съгласил да му даде дял от Facebook в замяна на 1000 USD за стартирането на компанията. Миналият месец съдията по делото разпореди на Селия да позволи на Facebook да извършат експертиза на компютъра му. Фирмата за компютърни анализи Stroz Friedberg е открила доказателства, че Селия се е опитал да скрие шест устройства за съхранение на данни, съдържащи файлове с имена като "Zuckerberg Contract page 1.tif". Следващото изслушване по делото е насрочено за 17 август.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK