145 хил. лв. ще плати Grabo, за да обезщети измамените с евтина почивка до Малдивите и о. Корфу

Сайтът за колективно пазаруване Grabo започна да изплаща обезщетения на туристите, които бяха измамени от "Еврохолидейз", съобщава директорът му Никола Павлов за радио "Пловдив", цитиран от БТА. Досега са обезщетени 21 от общо 226-те измамени с пътуване до Малдивите и о. Корфу. По данни на Павлов общата сума, която трябва да бъде изплатена, е 145 хил. лв.


Всеки от ощетените ще получи сумата, промотирана в съответните оферти и платилите за ваучер до Корфу ще вземат като обезщетение по 350 лв., а за Малдивите - 900 или 1000 лв., според датата на пътуване. Според Павлов  няма да се компенсират сумите, които са платени директно на фирмата-измамник допълнително за застраховки и самолетните билети до Малдивите, които са близо 1400 лв. на човек.


От Grabo предлагат да им осигурят компенсациите, с което да изкупят част от правата за изискуемост, и в последствие да си търсят тези пари от "Еврохолидейз" по съдебен път. Другият вариант е да подготвят колективен иск, като сайът се ангажира да поеме съдебните им разноски.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK