Приходите на "М-Tел" намаляват, абонатите растат

Приходите на телекома с най-много абонати у нас "Мобилтел" през второто тримесечие на 2011 г. намаляват със 7.9% до 130.5 млн. EUR в сравнение със 141.7 млн. EUR за същия период на предходната година, съобщиха от оператора. Регулирането на цените за терминиране е довело до спад на приходите от свързаност между операторите. Намалялото потребление на клиентите на договор, както и засилената конкуренция през второто тримесечие, са довели до спад на приходите от трафик и месечна такса. Приходите от стоки са се увеличили леко, поради продължаващото търсене на мобилни телефони от по-висок ценови клас. През второто тримесечие на 2011 г. приходите от стационарни широколентови услуги, IPTV и услуги, свързани с  фиксирани линии, са в размер на 4.8 млн. EUR.


Българският пазар остава повлиян от икономическата обстановка и намаленията на цените в следствие на регулаторна намеса, казват още от "Мобилтел". Според компанията българският телекомуникационен пазар е допълнително повлиян от силна конкуренция. Въпреки тези фактори, "Мобилтел" е увеличил клиентската си база с 1.0% до почти 5.3 млн. клиенти през второто тримесечие на 2011 г.. В резултат на това делът на абонатите на договор се е увеличил от 62.1% до 66.7%. Пазарният дял остава 49.3% в края на второто тримесечие на 2011 г..

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK