SABMiller започна преговори с акционерите на Foster''s

Това се случва, след като пропаднаха преговорите с мениджмънта на пивоварната компания Глобалната пивоварна корпорация SABMiller се обърна директно към акционерите на конкурентната Foster's Group с предложение за изкупуване на стойност 10 млрд. USD, след като не успя да убеди борда на директорите на компанията да го приемат. Офертата е за 4.90 AUD, подобна на тази от юни, но този път базираната в Лондон пивоварна каза, че предложението ще бъде намалявано при всяко бъдещо раздаване на дивиденти от Foster's. 


През последните два месеца SABMiller неуспешно се опитваха да започнат преговори с Foster's и все още предпочита да извърши сделката с одобрението на мениджърите на австралийската пивоварна. Foster's незабавно отхвърлиха предишното предложение през юни. Тогава главният изпълнителен директор на компанията Джон Полърс заяви, че то е било толкова ниско, че въобще не си е струвало да се обсъжда. Наскоро обаче той понесе критики от някои от акционерите във фирмата за това, че е отказал всякакви преговори със SABMiller.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK