Словенската "Меркатор" спечели европейска награда за екология

Няколко компаниии са отличени за дейността си в сферата на екологията и устойчивото развитиеСловенската компания "Меркатор"  спечели за втора поредна година наградата за бизнес Ruban d’Honneur в категорията "Екология и устойчиво развитие", съобщават от компанията.  През 2011 г. за Европейските награди за бизнес са се борили 220 компании от 30 европейски страни. Резултатите в категория "Екология и устойчиво развитие" се оценяват в социален, културологичен и икономически аспект. Голямо значение има грижата в областта на околната среда, а ключов приоритет е политиката за управление на персонала и социалната отговорност. Отличени в тази категория са и Ecotricity Group Limited (Великобритания), Iberdrola (Испания), IKEA Retail (Италия).


Компанията "Меркатор Груп" се занимава с търговия на дребно с бързооборотни стоки и на едро със спортни стоки, дрехи и техническо оборудване. Фирмата има близо 1500 магазина и е представена в седем държави.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK