Приходите от билбордове по магистралите са около 6 млн. лв.

Приходите от билбордове по магистралите са около 6 млн. лв. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в сутрешния блок на bTV. Броят им по пътя София-Бургас е около 1100, а по пътя от столицата за Варна още 600 посочи той. Общият брой на съоръженията в цялата страната е над 7 хил., а през миналата година са отстранени 700 незаконни билборда. По думите на Плевнелиев в момента текат процедури за още 500.


Министър Плевнелиев обясни още, че в момента текат проверки за концесиите по цялото Черноморие. Сред проверяващите имало и интегрирани данъчни специалисти. До момента са инспектирани 60 плажа в страната. Проверяващите мерят обектите и свободната зона по плажовете. Най-много нарушения има в пика на сезона. "Ние документираме какво са декларирали като ценообразуване и в края на годината ще проверим дали в отчетите за приходите им са фиксирани тези цени", каза Плевнелиев по повод високите такси, искани от концесионерите от плажуващите. При несъответствие концесионерите ще се предупреждават, а при второ нарушение ще им се налагат глоби. При последващо нарушение ще се отнема концесията. Миналата година са събрани 650 хил. лв. от глоби на концесионери.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK