Швейцария отпуска 6 млн. франка на България

Нови две спорузумения по Българо-швейцарската програма за сътрудничество бяха подписни днес, съобщи Министерски съвет. Те са по тематичните фондове "Стипендии" и "Изследвания", като чрез тях Швейцария предоставя на България средства в размер на 6 млн. швейцарски франка.


Тематичен фонд "Стипендии" ще дава шанс на български студенти и изледователи от ВУЗ-овете да станат част от Програмата за научен обмен между Швейцария и новите страни членки на ЕС чрез получаване на стипендии. Целта на програмата е да се засили научния капацитет на изследователите от новите страни-членки на ЕС, както и да се подпомогнат устойчиви изследователски партньорства между новите страни-членки и Швейцария.Тематичен фонд "Изследвания" ще подпомага съвместни българо-швейцарски изследвания, под формата на съвместни изследователски проекти, изпълнявани от изследователски институции от двете страни. Изпълнението на дейностите се очаква да стартира до края на септември 2011 г.Общият размер на финансовата помощ, която България получава по Българо-Швейцарската програма е на стойност 75 млн. CHF, а самата програма продължава до 2019 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK