Кадиев: ГЕРБ оправи със заплати и бонуси партийни активисти

Кандидат-кметът критикува заплатите, които получават директорите на задлъжнели дружестваГЕРБ много кратно са увеличили заплатите на  управителните и контролните органи на общинските търговски дружества, твърди кандидат-кметът на БСП Георги Кадиев на сайта kadiev.bg . "ГЕРБ друго в София не направи, но оправи със заплати и бонуси и зам.кметове, и общински съветници и партийни активисти", пише Кадиев.


Той прилага справка за възнагражденията на членовете на бордове. Според него дружества с обща стойност на задълженията от 707 млн. лв. изплащат на управляващите си три пъти по-високи суми от обичайното. Като пример Кадиев дава "Топлофикация София", "Столичен Електротранспорт", "Столичен  Метрополитен", "Столичен Автотранспорт", Центъра за градска мобилност, ВиК,  "Галатея 2002" и "Чистота- Искър".


Кадиев посочва, че въпреки натрастващите задължения на дружествата, заплатите на техните директори достигат до над 3000 лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK