Bank of America планира да съкрати 3500 служители

най-голямата американска банка Bank of America възнамерява да съкрати 3500 работни места през третото тримесечие, предаде Reuters. Мярката е във връзка с опитите й да се справи с проблемите си заеми в размер на 1 трл. USD и растящите опасения за световната икономиката. Мерките по намаляване на персонала все още се обсъждат, като ръководството на банката още не излязло с официално съобщение. Според годишния отчет на банката за 2010 г. в нея работят над 280 000 души персонал.


Новината за съкращенията е продължение на намеренията, които британски банки обявиха в началото на месеца. Сред тях най-големите актуализации на персонал бяха на HSBC - съкращение на 30 000 работни места или 10% от работните места в следващите две години и Lloyds Banking Group - с 15 000 работни места до 2014 г.  

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK