Според шефа на НЕК съдебните дела между "Атомстройекспорт" и НЕК няма да попречат на преговорите за "Белене"

Михаил Андонов все още има надежда, че стоителят може да оттегли иска си до 15 октомвриПреговорите между България и Русия за АЕЦ "Белене" могат да продължат, независимо, че взаимоотноишенията между НЕК и "Атомстройекспорт" са навлезли в съдебна фаза.  Това коментира днес шефът на Националната електрическа компания Михаил Андонов. Той изрази надежда, че все още има възможност до 15 октомври руснаците да изтеглят своя иск. До 15 октомври страната ни има срок, в който да разгледа всички документи по делото, което строителят на атомната централа е внесъл в арбитжарния съд в Париж.


"В процеса на разговорите, които ние ще продължим да водим с "Росатом" и с "Атомстройекспорт", в този период от време ако руската страна има желанието да си оттегли иска, има тази възможност, защото вече ние сме в правилата на арбитража и там датите се спазват. И ако една от страните не изпълни ангажиментите по този арбитраж, тя тогава вече губи процеса или пък пропуска възможността да направи някакви действия." коментира Михаил Андонов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK