Федералната комисия в САЩ е унищожила 9000 разследвания за компании от Wall Street

Предполага се, че документите са съдържали данни за фирми, тласнали световната икономика към кризатаФедералната комисия по ценните книжа и фондовите борси в САЩ е унищожила данни за 9000 разследвания на компании от Wall Street, предаде БТА. Комисията е подложена на критика от властите, защото от близо 15 години е унищожавала данни за компании, заподозрени в "нечестна игра". Компаниите имат пряка връзка с възникването на финансовата криза от 2008 г. За процедурите по заличаване на данни е съобщил юристът на комисията Дарси Флин. Той е уведомил сенатор  Чарлз Грасли, че от 1993 г. до 2010 г. информация по дела "в ранна фаза на разследване" е била унищожавана. 


Според медиите в унищожените документи са се съдържали данни по около 9000 предварителни разследвания срещу предприемачи и големи американски корпорации. Сред тях са  Goldman Sachs,  Lehman Brothers,  Bank of America,  Morgan Stanley и  Citigroup, които са търгували активно с "токсични" ценни книжа, който са тласнали САЩ и цялата световна икономика към кризата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK