Укритите данъци от туризъм в Италия за 2011 г. могат да достигнат 13.5 млрд. EUR

Фамилните къщи за гости, спа центровете, баровете и ресторантите са сред най-честите нарушителиОчаква се укритите данъци от туризъм в Италия тази година да достигнат 13.5 млрд. EUR, сочи доклад на Център за изследване на жилищната политика, околната среда и териториите към асоциацията на строителите, цитиран от БТА. Изследването е свързано с недекларирането на ДДС, както и неплатени данъци върху приходи. Според изчисленията скритият оборот, по-специално неиздадените касови бележки в баровете, ресторантите, хотелите и спа центровете може да надвиши 36 млрд. EUR. Това означава, че пропуснатите ползи за държавата са в размер на 13.5 млрд. EUR.


Най-големите измами са сред малките пансиони, предлагащи легло и закуска, фамилните къщи за гости, спа центровете, баровете и ресторантите. На Север укриването е 20% от целия район, докато в Южна Италия то е 35%.


Според експертите направили проучването недекларираните стоки и услуги ощетяват БВП на страната с 8% от БВП. Дългът на апенинската държава е 120% от БВП или 1.9 трл. EUR.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK