Директор на РДНСК и преподавател са замесени в измамите на "Еврохолидейз"

Директорът на Регионална дирекцията за национален строителен контрол(РДНСК ) - Пловдив  Димитър Кацарски и преподавателят в  Аграрния университет Стефан Шилев са замесени в измамите на  "Еврохолидейз", съобщи Дарик.Туристичексата фирма предложи фалшива екскурзия на над 226 души до Малдивите. Организаторът на екскурзиите с "Еврохолидейз"  Венелин Качаков, Шилев и Кацарски са съдружници във фирмата "Брег Консулт" ООД,  а освен това се познават и покрай членството си в ГЕРБ.


Според Шилев общата им фирма никога не е функционирала и с Качаков се познават съвсем слабо. Той твърди пред "Дарик Радио", че с Кацарски никога не са знаели за другите дейности на Качаков.


За измамите освен Качаков, арестувани са още Георги Христов - собственик на "Еврохолидейз" и Георги Пасев, който е консултирал Качаков. Срещу тримата е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери. Жалби са подали едва 31 души от измамените, а открадната сума възлиза на 154 000 лв. до момента. Предполага се, че сред измамените има и депутати, както и хора на високи постове.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK