15 са кандидатите за строеж на Лот 4 от АМ "Струма"

Общо 15 са кандидатите за строежа на Лот 4, отсечката Сандански - Кулата, от АМ "Струма". Това стана ясно при отварянето на техническите оферти в Агенция "Пътна инфраструктура", в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевненлиев.


След преглед на документите ще стане ясно кои са фирмите, които продължават в следващия етап на конкурса, а именно подаване на ценовите оферти. При изрядни документи ще бъде избрана най-ниската ценова оферта. По думите на Плевненлиев икономиите от страна на държавата ще продължат. "Изпълнителят може да не излезе изобщо на печалба, но това ще е добре за държавата", каза той и допълни, че цялата магистрала ще струва 1.1 млрд. EUR, по-малко от заложените 1.2 млрд. EUR при Тройната коалиция.


Строежът на отсечката от Сандански до Кулата ще започне през ноември, а изпълнителят се очаква да бъде избран към края на октомври. Индикативната стойност на строителството на Лот 4 е 53 млн. EUR.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK