Пазарите вярват на Жан-Клод Трише, че ще подкрепи еврото

Брокерите, които търгуват на валутните пазари вярват, че президентър на ЕЦБ Жан-Клод Трише ще спаси еврото от колапс, каквито черни сценарии чератят инвеститорът Джорд Сорос и бившият председател на Фед Пол Волкър. Тредърите са уверени, че ЕЦБ ще продължи да подкрепя единната европейска валута,  докато правителствата се споразумеят какви мерки да предприемат срещу дълговата криза в региона.  


"Много хора се чудят защо еврото беше така издръжливо. Това е така, защото ЕЦБ се намеси на пазара, започна да изкупува облигации на страните, които са финансово затруднени и така свали напрежението от европейската банкова система", коментира пред Bloomberg Пареш Упадхайа, директор в Bank of America. Според прогнозите на банката еврото ще приключи годината на нива от около 1.45 USD.  В момента единната европейска валута се търгува 1.44 USD.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK