Над 220 млн. лв. са събрани от здравни вноски досега


Над 220 млн. лв. от здравни вноски са постъпили по сметките на Националната агенция по приходите до края на юли. Това показват данните на приходната агенция. Парите за здраве са се увеличили с 5 млн. лв. спрямо същия период на м.г., а в бюджета на НЗОК са внесени 57% от планираните за годината приходи, съобщават още от агенцията.


10.7 млн. лв. са приходите на НАП са от здравни вноски на  трайно безработните, които не получават обезщетение от Бюрата по труда, студентите над 26 г. и неосигурените на друго основание лица, показват данните. Според тях  6 546 души се осигуряват здравно за своя сметка. Месечната здравна вноска за лицата, които се осигуряват сами е не по-малко от 16.80 лв. и се внася до 10-то число на месеца, следващ месеца за който се отнася, припомнят от НАП.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK