ОИСР: Растежът се забавя

Икономическият растеж се е забавил за четвърто поредно тримесечие в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). И за второто тримесечие той е 0.2% спрямо 0.3% за предходното, предаде БТА. На годишна база също се наблюдава забавяне на икономическата активност. БВП на страните от ОИСР се е увеличил с 1.6% второто тримесечие спрямо 2.4 за същия период ма 2010 г.


Забавянето е особено изразено в еврозоната и ЕС, където растежът се е забавил до 0.2% спрямо 0.8% през предходното тримесечие. БВП на САЩ се е увеличил с 0.3% през второто  римесечие спрямо 0.1% през първото, посочва ОИСР. Икономиката на Великобритания е нараснала с 0.2% спрямо 0,5% в периода януари - март. В Япония БВП се е свил с 0.3% през второто тримесечие спрямо спад от 0.9% през първото.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK