Нервността на борсите ще забави темпа на растеж на Германия

Германската централна банка Bundesbank запази без промяна прогнозата си за икономическия растеж на Германия през 2011 г. въпреки борсовите сривове и засилващите се опасения от рецесия, съобщават международните агенции.


"Основната тенденция за германската икономика през втората половина на годината остава възходяща, въпреки че вероятно темпът леко ще се забави", посочва  Bundesbank в месечния си доклад.


Нервността на световните финансови пазари и проблемите с държавните дългове обаче могат да се отразят негативно върху икономическото развитие. Все пак като цяло има много признаци за "здрав" подем на световната икономика и стабилен икономически растеж през идната година, посочват експертите от финансовата институция. Германската икономика ще нарасне с 3% през 2011 г., прогнозира Bundesbank.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK